Castellane is een typisch middeleeuws bergplaatsje vol historie. Op een imposante rots staat het kerkje, de Chapelle Notre Dame du Roc, dat u zeker moet bekijken. Castellane heeft veel leuke winkeltjes en ateliers, terrasjes, restaurantjes en een markt op woensdag en zaterdagochtend.  Ook zijn er het hele jaar door diverse festiviteiten met als hoogtepunt het Fête de la Transhumance rond half juni.

Op 30 minuten rijden ligt St. André les Alpes. Hiervandaan vertrekt een treintje dat u dwars door de bergen, langs pittoreske dorpjes en lavendelvelden naar Nice brengt. Natuurlijk kunt u ook zelf een bezoek brengen aan de Côte d’Azur en haar mondaine badplaatsen als Cannes, Antibes en St. Tropez. Zelfs Monaco kan eventueel in één dag bezocht worden, het ligt op ongeveer 2,5 uur rijden.

Andere leuke plaatsjes in de omgeving die zeker het bezoeken waard zijn zijn Entrevaux met haar citadel, Moustiers st. Marie bekend om haar aardewerk en de ligging aan het lac St. Croix, vestigngstadje Colmars en het bergdorp Allos waar ook in de zomer sommige ski-liften in gebruik zijn.

De grotere plaatsen om echt te winkelen vindt u wat verder weg: Digne, Draguignan of Grasse of aan de Côte d’ Azur Nice, Cannes en St. Tropez.